Светът - Здравеопазване

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

СОЛТА УБИВА ПО 1,6 МИЛИОНА ДУШИ ВСЯКА ГОДИНА

sol_01Консумацията на твърде много сол води до повече от 1,6 милиона смъртни случаи по света поради сърдечно-съдови заболявания всяка година, показва ново изследване. Заключението на учените се базира на анализа на 205 изследвания за приема на натрий в страни, които представляват почти три четвърти от възрастното население на света.

Средното количество на консумирания натрий през 2010 г. е 3,95 грама на ден,

Последно обновен на Петък, 12 Септември 2014 14:46
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ

bez_cigariВсяка година на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Той се провежда в страни по целия свят, като се акцентира на опасностите за здравето, свързани с употребата на тютюневи изделия, както и насърчаване на ефективни политики за намаляване на въздействието от употребата на тютюн.

„Повишаване на данъците върху тютюневите изделия" е мотото на кампанията за 2014г. под което ще премине 31 май - Световен ден без тютюн.

Последно обновен на Събота, 31 Май 2014 11:27
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

БИРАТА ВЛИЯЕ БЛАГОПРИЯТНО НА СЪРЦЕТО

bira13Експерти от университета в Harokopio направиха  сензационно изявление: бирата подобрява сърдечната функция, пише The Daily Mail. Учените твърдят, че половин литър бира е достатъчна за да се подобри състоянието на кръвоносните съдове около сърцето.

Бирата прави артериите еластични,  а ако човек изпие   две трети халба от напитката, подобряването на притока на кръв трае два часа.

Последно обновен на Понеделник, 14 Октомври 2013 14:29
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ЧЕРВЕНО ВИНО ЗА ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ

vinoЕстествен антибиотик в червеното вино може да удължи живота ни с 60 на сто

Веществото ресвератрол, което се съдържа в червеното вино, може да удължи живота ни с 60 на сто и да ни направи много по-енергични на старини, установи изследване на швейцарски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Екип от Федералния политехнически университет в Лозана, ръководен от проф. Йохан Овер, проведе опити с червеи.

Последно обновен на Вторник, 02 Юли 2013 14:07
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

МОЖЕМ ЛИ ДА ПРЕДОТВРАТИМ РАКА

plodove_zelenchuchiПо-правилно е да се говори за намаляване на риска, твърди публикация

Може, но за съжаление не винаги и затова се налага да се говори само за намаляване на риска от развитие на това заболяване, тъй като често е невъзможно да се отстрани въздействието на вредните фактори, смятат експерти, цитирани от Journal of the American Board of Family Medicine.
Последно обновен на Вторник, 02 Юли 2013 14:06
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ТИБЕТСКИ ЛЕК ПРЕЧИСТВА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ

limoniТибетският лек от лук и лимон пречиства кръвоносните съдове и предпазва от мозъчен удар и инфаркт.

За подготовката на еликсира на здравето са необходими 300 грама лук и един килограм лимони. Двете съставки ситно се нарязват и се слагат в 1,5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да отпуснат всички полезни свойства.

Последно обновен на Вторник, 18 Юни 2013 14:52
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

МОЖЕМ ДА ПОДМЕНИМ 2/3 ОТ НАШЕТО ТЯЛО

operacionnaКогато Люк Скайуокър с нова изкуствена ръка, след като му бе отрязана в „Епизод 5", идеята за подмяна на човешки органи и части изглеждаше „като на кино". Но 30 години по-късно е реалност.

Учени, сред които създателите на „Рекс" - най-завършеният бионичен човек в света, който в момента е изложен в лондонския Музей на науката - вярват, че сега вече е възможна смяната на около 2/3 от човешкото тяло.

Последно обновен на Вторник, 26 Март 2013 15:11
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

СЪВЕТВАТ ПУШАЧИТЕ ДА СПРАТ ЦИГАРИТЕ НА 40

cigari_pushachПушачите, които спрат цигарите преди да стигнат средната възраст, могат да живеят почти толкова дълго, колкото хората, които никога не са пушили, показва канадско изследване.

Известно е, че вредният навик съкращава живота поне с десет години. Но подробен анализ на здравни картони и аутопсии в САЩ установил, че хората, които спрат цигарите преди да станат на 40, си връщат голяма част от

Последно обновен на Четвъртък, 21 Февруари 2013 17:35
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ПУШЕНЕТО ВОДИ ДО 40 МИЛИОНА ЖЕРТВИ НА ТУБЕРКУЛОЗА ДО 2050

cigari_jenaУврежданията на белите дробове, предизвикани от тютюнопушенето може да предизвикат допълнително 18 милиона заболели от туберкулоза и до 40 милиона смъртни случая от болестта до 2050, според проучване, публикувано от British Medical Journal (BMJ).

Оценката е базирана върху математически модел за тенденции в пушенето и въздействието му върху рисковете от туберкулоза. Африка, източното
   

СВЕТЪТ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ЕП ЗАБРАНЯВА ПИЕНЕТО ЗА НОВИТЕ ШОФЬОРИ

parlament_2Новите притежатели на шофьорски книжки в ЕС не трябва да пият никакъв алкохол, преди да седнат зад волана, докато не натрупат две години опит, предложиха евродепутати.

Предложеният включват и получилите повече от едно нарушение за шофиране в пияно състояние ще получават "алкохолни катинари", които ще се инсталират на колите им. Скоростта в населените места ще бъде намалена до 30 км/ч. "Можем да
   

ЧИСТИ ЕКОЛОГИЧНИ ХРАНИ

НА ПАРТИ В ДРЯНОВО

banner1

ЛЕЕНЕ НА МЕТАЛИ

banner1